Χειρουργείο Ωλένιου Νεύρου

Τι είναι και πού στοχεύει το χειρουργείο ωλένιου νεύρου;

Το χειρουργείο ωλένιου νεύρου ή αλλιώς αποσυμπίεση του ωλένιου νεύρου είναι μια χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται υπό τοπική ή γενική αναισθησία και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της συμπίεσης του ωλένιου νεύρου.

Πρόκειται για μια ασφαλή και αποτελεσματική επέμβαση που εφαρμόζεται σε ασθενείς όλων των ηλικιών, εμφανίζοντας ελάχιστα ποσοστά επιπλοκών και συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς.

Ποιος είναι ο κατάλληλος γιατρός για να διενεργήσει το χειρουργείο ωλένιου νεύρου;

Ο κατάλληλος γιατρός για να διενεργήσει το χειρουργείο ωλένιου νεύρου επιτυχώς είναι ένας έμπειρος και εξειδικευμένος Νευροχειρουργός στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, όπως ο Dr. Παντελής Παπανικολάου, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εφαρμογή αυτής της μεθόδου και έχει αξιολογηθεί θετικά από προηγούμενους ασθενείς του.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας με τον ιατρό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Πότε ενδείκνυται το χειρουργείο ωλένιου νεύρου;

Ένδειξη για το χειρουργείο ωλένιου νεύρου υπάρχει:

  • όταν η συντηρητική θεραπεία αποδεικνύεται ανεπαρκής και
  • ο ασθενής παρουσιάζει αδυναμία στο χέρι ή/και έντονα αισθητικά συμπτώματα, όπως μούδιασμα ή/και πόνο στο χέρι.

Κινδυνεύει ο ασθενής αν δεν κάνει το χειρουργείο ωλένιου νεύρου;

Υπάρχει κίνδυνος να υποστείτε μυϊκή αδυναμία, δηλαδή την παράλυση ορισμένων μυών στο χέρι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία εκτέλεσης λεπτών κινήσεων, όπως το γράψιμο, το κούμπωμα-ξεκούμπωμα και άλλες ανάλογες ενέργειες.

Μπορεί να αναβληθεί το χειρουργείο ωλένιου νεύρου για μερικές ημέρες ή αποτελεί μία επείγουσα επέμβαση;

  • Εάν παρουσιάζονται μόνο αισθητικά συμπτώματα, όπως πόνος και μούδιασμα στο χέρι, δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.
  • Αντίθετα, όταν παρατηρείται παράλυση των μυών του χεριού, η χειρουργική επέμβαση πρέπει να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Σε αυτήν την περίπτωση, η επέμβαση ενισχύει τις πιθανότητες επιτυχούς αποκατάστασης της λειτουργικότητας του χεριού.

Αποτελεί η ηλικία αντένδειξη για το χειρουργείο ωλένιου νεύρου;

Το χειρουργείο ωλένιου νεύρου μπορεί να πραγματοποιηθεί και υπό τοπική αναισθησία, επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς την ηλικία του ασθενούς. Επιπλέον, εάν ο ασθενής παρουσιάζει δυσαρέσκεια, φόβο ή ενόχληση λόγω της ακινησίας του χεριού, μπορεί να εφαρμοστεί ελαφρά ενδοφλέβια νάρκωση, προκειμένου να ηρεμήσει.

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνει ο ασθενής για το χειρουργείο ωλένιου νεύρου;

Αν λαμβάνετε φάρμακα που επηρεάζουν την πήξη του αίματος, όπως ασπιρίνη, κλοπιδογρέλη και άλλα, πρέπει να τα διακόψετε λίγες ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό συμβαίνει, διότι αυτά τα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας είτε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, είτε μετά από αυτήν.

Εάν όμως είναι απαραίτητο να συνεχίσετε τη θεραπεία σας με αυτά τα φάρμακα, θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον καρδιολόγο που σας παρακολουθεί, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα αντικατάστασής τους με υποδόριες ενέσεις ηπαρίνης.

Γίνεται με τοπική αναισθησία το χειρουργείο ωλένιου νεύρου;

Το χειρουργείο ωλένιου νεύρου διαρκεί περίπου 1-2 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων το χέρι πρέπει να παραμείνει εντελώς ακίνητο. Εάν ο ασθενής μπορεί να αντέξει την ακινησία, η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό τοπική αναισθησία.

Αντίθετα, εάν η ακινησία προκαλεί δυσαρέσκεια, επιλέγεται εκ των προτέρων η γενική νάρκωση. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ελαφράς ενδοφλέβιας νάρκωσης, όταν δεν απαιτείται διασωλήνωση.

Ποια είναι τα αποτελέσματα μετά το χειρουργείο ωλένιου νεύρου;

Το μούδιασμα θα υποχωρήσει και θα αισθάνεστε το χέρι σας πιο ελεύθερο. Ουσιαστικά, η κατάσταση του χεριού θα βελτιώνεται σταδιακά καθημερινά, ενώ μέσα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες θα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση.

Έχει επιπλοκές το χειρουργείο ωλένιου νεύρου;

Το χειρουργείο ωλένιου νεύρου αποτελεί μία πάρα πολύ συχνή χειρουργική επέμβαση, η οποία έχει ελάχιστες επιπλοκές, όπως:

  • Η μόλυνση του τραύματος.
  • Το αιμάτωμα.

Σε ποιες περιπτώσεις μετά το χειρουργείο ωλένιου νεύρου θα πρέπει να ανησυχήσετε και να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας;

Με τον γιατρό σας πρέπει να επικοινωνήσετε:

  • Εάν εμφανιστεί αδυναμία στο χέρι.
  • Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το τραύμα, όπως άνοιγμα, πρήξιμο, ροή υγρού, κλπ.
  • Εάν παρουσιάσετε οποιαδήποτε αντίδραση σε ένα από τα φάρμακα, όπως εξάνθημα.
  • Εάν παρουσιάσετε πυρετό με θερμοκρασία σώματος πάνω από 38.
// // // // // //-- Google tag (gtag.js) // //