Θωρακική δισκοκήλη

Τι είναι η θωρακική δισκοκήλη & ποια τα αίτια;

Η θωρακική δισκοκήλη είναι κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου μεταξύ δύο σπονδύλων στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Είναι πολύ πιο σπάνια σε συχνότητα σε σχέση με την αυχενική ή οσφυϊκή μοίρα. Αυτό οφείλεται στην ακαμψία των θωρακικών σπονδύλων σε σχέση με την υπόλοιπη σπονδυλική στήλη.

Θωρακική Δισκοκήλη: Τι συμπτώματα έχει;

Ο ασθενής συνήθως παραπονιέται για πόνο στο επίπεδο της κήλης, ο οποίος είναι συνήθως διαξιφιστικός και μπορεί να αντανακλάται μπροστά στον θώρακα ή την κοιλιακή χώρα.

Αν η δισκοκήλη είναι σημαντικού μεγέθους μπορεί να πιέζει τον νωτιαίο μυελό και ο ασθενής να παρουσιάζει αστάθεια στη βάδιση, αδυναμία κάτω άκρων, δυσλειτουργία των σφιγκτήρων και άλλα.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας με τον ιατρό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Πως γίνεται η διάγνωση;

Η διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση και λήψη πλήρους ιστορικού του ασθενούς. Η μαγνητική τομογραφία της θωρακικής μοίρας σπονδυλικής στήλης μας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για το μέγεθος της βλάβης.

Θωρακική Δισκοκήλη: Πως αντιμετωπίζεται;

Η αντιμετώπιση είναι συντηρητική, αν τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Η χειρουργική αντιμετώπιση είναι εξατομικευμένη και ανάλογα με τα κριτήρια όπως το επίπεδο της βλάβης του νωτιαίου μυελού και της νευρολογικής εικόνας του ασθενούς.