Σπονδυλοπλαστική – Κυφοπλαστική

Τι είναι η σπονδυλοπλαστική;

Η σπονδυλοπλαστική είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική η οποία χρησιμοποιείται προκειμένου να ενισχύσει έναν ή περισσοτέρους σπονδύλους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα συμπιεστικού οστεοπορωτικού κατάγματος του σπονδύλου ή από μεταστατικό όγκο.

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Η σπονδυλοπλαστική γίνεται διαδερμικά με τον ασθενή σε γενική αναισθησία με τη βοήθεια ακτινοσκοπικού μηχανήματος. Εγχέεται διαμέσου βελόνης ειδικό ρευστό υλικό που μετά την έγχυση στον σπονδυλικό οστό γίνεται συμπαγές. Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο συνήθως για 24 ώρες. Οι επιπλοκές είναι ελάχιστες. Θεωρείται ασφαλής επέμβαση στα χέρια έμπειρου νευροχειρουργού.

Τι είναι η κυφοπλαστική;

Η κυφοπλαστική είναι μια παραλλαγή της σπονδυλοπλαστικής όπου ειδικό μπαλόνι εισάγεται μέσω βελόνης εντός του οστού του σπονδύλου το οποίο προσωρινά φουσκώνεται προκειμένου να αποκατασταθεί η καθίζηση του σπονδυλικού σώματος. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ακτινοσκοπικού μηχανήματος. Στη συνέχεια εγχέεται ειδικό ρευστό υλικό στο σώμα του σπονδυλικού οστού το οποίο γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα συμπαγές.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας με τον ιατρό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Στόχος του χειρουργείου είναι η άμεση ανακούφιση από το πόνο και η βελτίωση της κινητικότητας του ασθενούς. Ο ασθενής πηγαίνει σπίτι του την ίδια ή την επόμενη μέρα. Δεν χρειάζεται υποστήριξη από κηδεμόνα ή ισχυρά παυσίπονα. Η βελτίωση της χειρουργικής τεχνικής τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τον προηγμένο υλικό τεχνικό εξοπλισμό έχει ανεβάσει το ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%.