Ελάχιστη Επεμβατική Σπονδυλοδεσία

Τι είναι η ελάχιστη επεμβατική σπονδυλοδεσία;

Με τον όρο σπονδυλοδεσία εννοούμε μια χειρουργική επέμβαση που έχει σαν απώτερο σκοπό τη σταθεροποίηση μέρους της σπονδυλικής στήλης. Αυτό κυρίως επιτυγχάνεται με τη χρήση μοσχευμάτων τιτανίου που μας βοηθάνε στην οστική ενοποίηση των σπονδύλων (fusion).

Επιλέγεται στις περιπτώσεις της σπονδυλολίσθησης, σπονδυλόλυσης, σε τραύματα της σπονδυλικής στήλης, μεταστατικούς ή πρωτοπαθείς όγκους και άλλα.

Ελάχιστη επεμβατική μέθοδος σπονδυλοδεσίας

Η διαδερμική σπονδυλοδεσία είναι μια σύγχρονη τεχνική ελάχιστα επεμβατική. Γίνονται πολύ μικρές οπές στο δέρμα, όπου με τη βοήθεια ακτινολογικού μηχανήματος (C-arm ή O-arm) υπάρχει καθοδήγηση για ασφαλή τοποθέτηση των βιδών και των ράβδων για να επιτευχθεί η σπονδυλοδεσία.

Αυτό εξασφαλίζει λιγότερο τραυματική επέμβαση και αποφυγή τραυματισμού των παρακείμενων φυσιολογικών δομών της σπονδυλικής στήλης. Αποφεύγονται πλέον οι μεγάλες τομές στο δέρμα, η απώλεια πολύτιμης ποσότητας αίματος και ο διεγχειρητικός χρόνος.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας με τον ιατρό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Ποια είναι η διάρκεια της επέμβασης και η αποθεραπεία;

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2 ώρες. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την πολυπλοκότητά της και τον αριθμό των επιπέδων που πρέπει να χειρουργηθεί. Η αποσυμπίεση των νεύρων συνήθως παρατείνει τον χρόνο της επέμβασης.

Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για 24-48 ώρες. Απλά παυσίπονα βελτιώνουν τον μετεγχειρητικό πόνο. Τα συμπτώματα που ο ασθενής εμφάνιζε πριν τη χειρουργική επέμβαση άμεσα βελτιώνονται. Ο ασθενής σταδιακά επανέρχεται στις καθημερινές του ασχολίες και μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του πολύ σύντομα.