Μικροαποσυμπίεση Σπονδυλικού Σωλήνα

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η μέθοδος μικροαποσυμπίεση σαπονδυλικού σωλήνα;

Η χειρουργική μικροαποσυμπίεση είναι μια νευροχειρουργική τεχνική που χρησιμοποιείται, όταν έχει εξαντληθεί η συντηρητική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προέρχονται από τη στένωση του σπονδυλικού σωλήνα και την πίεση των νεύρων.

Ποιες είναι οι κατάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις;

Τα παλαιότερα χρόνια χρησιμοποιούταν η μέθοδος της πεταλεκτομίας, όπου με μεγάλες τομές του δέρματος αφαιρούσαν το οπίσθιο οστικό τμήμα του σπονδύλου και αποσυμπίεζαν τον σπονδυλικό σωλήνα. Σήμερα αυτό βρίσκει πολύ μικρό έδαφος αντιμετώπισης πολύ συγκεκριμένων χειρουργικών καταστάσεων.

Η μικροαποσυμπίεση αποτελεί την τεχνική επέμβαση εκλογής όπου από μικρές οπές στο δέρμα και τη βοήθεια του μικροσκοπίου και μικροχειρουργικών εργαλείων επιτυγχάνεται η αποσυμπίεση του σπονδυλικού σωλήνα και κατ’ επέκταση των νεύρων.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας με τον ιατρό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Ποια είναι τα αποτελέσματα της μικροαποσυμπίεσης;

Είναι μια γρήγορη, αποτελεσματική και ασφαλής επέμβαση. Ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα και πηγαίνει σπίτι του την ίδια μέρα ή το πολύ την επομένη. Απλά παυσίπονα βελτιώνουν τον μετεγχειρητικό πόνο. Τα συμπτώματα που ο ασθενής εμφάνιζε πριν τη χειρουργική επέμβαση άμεσα βελτιώνονται. Ο ασθενής σταδιακά επανέρχεται στις καθημερινές του ασχολίες και μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του πολύ σύντομα.