Θωρακική Στένωση

Τι είναι η θωρακική στένωση & ποια τα αίτια;

Θωρακική στένωση είναι η στένωση του σπονδυλικού σωλήνα στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Είναι εκφυλιστικής αιτιολογίας. Ο συνδυασμός υπερτροφικών αρθρώσεων, υπερτροφικών συνδέσμων και πιο σπάνια η δισκοκήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου προκαλούν μείωση του φυσιολογικού διαμέτρου του σπονδυλικού σωλήνα.

Στον σπονδυλικό σωλήνα περνάει ο νωτιαίος μυελός. Η στένωση του σπονδυλικού σωλήνα έχει σαν αποτέλεσμα την πίεση του νωτιαίου μυελού και τις περισσότερες φορές τραυματισμό αυτού.

Θωρακική στενώση: Τι συμπτώματα έχει;

Ο ασθενής συνήθως παραπονιέται για σοβαρό πόνο στο επίπεδο της στένωσης. Άλλες φορές τα συμπτώματα είναι αποτέλεσμα του τραυματισμού του νωτιαίου μυελού της σπονδυλικής στήλης, όπως αστάθεια στη βάδιση, αδυναμία κάτω άκρων, δυσλειτουργία των σφιγκτήρων και άλλα.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας με τον ιατρό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Πως γίνεται η διάγνωση για την θωρακική στένωση;

Η διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση και λήψη πλήρους ιστορικού του ασθενούς. Η μαγνητική τομογραφία της θωρακικής μοίρας σπονδυλικής στήλης μας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για το μέγεθος της βλάβης.

Θωρακική Στένωση: Ποια η κατάλληλη αντιμετώπιση;

Μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά με φαρμακευτική αγωγή αλλά συνήθως γίνεται χειρουργικά ειδικά στην περίπτωση που χρειάζεται αποσυμπίεση του νωτιαίου μυελού μέσω πεταλεκτομίας και σταθεροποίησης των σπονδύλων με διαυχενικές βίδες και ράβδους.

Ο στόχος της χειρουργικής επέμβασης είναι η αποσυμπίεση του νωτιαίου μυελού και η διακοπή της προοδευτικής εξέλιξης των συμπτωμάτων. Στη συνέχεια δίδεται χρόνος στον ασθενή να αναρρώσει και ευκαιρία για αποκατάσταση.

// // // // // //-- Google tag (gtag.js) // //