Βαλβίδα Κοιλιοπεριτοναϊκής Παροχέτευσης

Που τοποθετείται η βαλβίδα κοιλιοπεριτοναϊκής παροχέτευσης;

Τοποθετείται σε επιλεγμένους, από εξειδικευμένο νευροχειρουργό, ασθενείς που πάσχουν από υδροκέφαλο προκειμένου να μειωθεί η ενδοεγκεφαλική πίεση.

Υδροκέφαλος θεωρείται η παθολογική κατάσταση αυξημένης ενδοκράνιας πίεσης λόγω της αυξημένης ποσότητας εγκεφαλονωτιαίου υγρού μέσα στον εγκέφαλο.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας με τον ιατρό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Τι είναι η βαλβίδα κοιλιοπεριτοναϊκής παροχέτευσης;

Πρόκειται για μια νευροχειρουργική πράξη όπου συναντάται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες. Στην πράξη δημιουργείται ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ εγκέφαλου και κοιλιακής χωράς. Δημιουργείται μια οπή σε συγκεκριμένο σημείο του κρανίου οπού εισχωρούμε ένα μικρό σωληνάκι στις κοιλίες του εγκεφάλου οπού βρίσκεται το εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Το σωληνάκι ενώνεται με τη βαλβίδα και από εκεί περνάμε ένα άλλο σωληνάκι κάτω από το δέρμα έως την κοιλιά του ασθενούς. Δημιουργείται κατά αυτό τον τρόπο ένα κανάλι παροχέτευσης εγκεφαλονωτιαίου υγρού από τον εγκέφαλο στην περιτοναϊκή κοιλότητα.

Η ρύθμιση της ποσότητας του υγρού που παροχετεύεται γίνεται από τη βαλβίδα. Ο τύπος της βαλβίδας επιλέγεται από τον νευροχειρουργό.

// // // // // //-- Google tag (gtag.js) // //